Photo by At-Stock.deviantart.com

Kulje uneksien

Vantorea on quenyaa, J.R.R. Tolkienin haltiakieltä ja tarkoittaa sarastuskävijää. Nimimerkki muistuttaa minua eräästä minulle tärkeästä henkilöstä, joka auttoi minut takaisin pintaan, kun olin hukkua elämän synkkiin vesiin. Sarastuskävijät kulkevat aamuauringon ensisäteissä. Olemme sitten valvoneet niin pitkään tai heränneet niin aikaisin, yhdistää meitä tuo yksinäinen hetki, kun inspiraatio, ideat ja fantasiat heräävät eloon.

Photo by Eirian-stock.deviantart.com

Opinnot ja CV

Olen opiskellut klassista laulua vuodesta 2014. Ennen sitä treenasin itsenäisesti ja uppouduin kuoro- ja yhtyelauluun. Aloitin musiikkiharrastukseni viulunsoitolla jo viisivuotiaana ja viulu olikin kumppanini reilut kymmenen vuotta. Lopulta jouduin myöntämään, ettei viulu tule koskaan olemaan minulle sopiva ilmaisuväline. Laulaminen on minulle se ainoa kanava, joka avaa ovet pinnan alla velloviin tunteisiin ja vieraisiin maailmoihin.

Juuri nyt opiskelen musiikkipedagogiaa Jyväskylän AMK:ssa. Keväällä 2023 minun on määrä valmistua klassisen laulun opettajaksi. Opintojeni ansiosta laulutekniikkani on kehittynyt ja olen löytänyt innostuksen opettamista kohtaan. Olen myös opetellut käyttämään musiikin digitaalisia työkaluja kuten midejä ja virtuaali-instrumentteja sekä hionut taitojani sovittamisen ja säveltämisen parissa.

Kevään 2022 suurin koitos tulee olemaan JAMKin oopperaproduktio Xerxes, jossa laulan Amastren roolin. Xerxes (alunperin Serse) on G.F. Händelin ooppera, jossa seurataan juonittelua, petoksia, särkyneitä sydämiä ja rakkaustarinoita Persian keisarin Xerxeen hovissa. Produktion ohjaa oopperaohjaaja Ville Saukkonen. Tiedot näytöksistä ja lipuista löydät täältä.

CV

Kuvituskuva - Nuottipino, konserttijuliste, selfie

Chariot of Fate

Chariot of Fate oli kamarimetalliyhtye, joka täytti elämäni 2009-2019. Ehdimme julkaista EP:n ja kaksi musiikkivideota. Chariotissa sain maistiaisen siitä, mitä muusikon elämä keikkailuineen ja äänityksineen on ja tiedän koko sydämestäni, että se juuri on minua varten. Halusimme musiikillamme muovata sinfonisen metallin eeppisyyden niin, että se mahtuu livenä lavalle. Perinteisten bändisoitinten lisäksi kokoonpanoon kuului sello, viulu, kosketinsoitin sekä kaksi monipuolista laulajaa. Laulamisen lisäksi suunnittelin kaiken yhtyeemme visuaalisen puolen kuten grafiikat, verkkosivut ja puvustuksen. 

Kuorotoiminta

Olin Kuopion Nuorisokuorossa 2008-2014. Kuoron kanssa sain kokea ihan huikeita asioita kuten ensimmäiset ammattimaiset äänityssessiot legendaarisella Finvoxin studiolla Kerkko Koskinen Kollektiivin ensimmäistä albumia varten, matkat Tanskaan ja Walesiin sekä live-esiintymiset Ruisrockissa ja Hartwall Areenalla. Olen niin kiitollinen vuosistani tässä porukassa!